Chocoladesoes met specerijenroom
Deze maand zal in het teken staan van samen thuis. Daarom moet het in deze rare tijd iets lekkers en leuk om te maken met de kinderen zijn. Dit breng mij naar een slagroomsoes maar dan op een bourgondische manier met een heerlijke specerijenroom. Natuurlijk zijn er tal van soezen te koop maar deze gemoedelijke soes mag er wezen en super gezellig om het juist nu samen te maken. Veel plezier in de keuken en laat het smaken.
Chocoladesoes met specerijenroom
Ingrediënten voor 20 stuks:
Chocoladesoes Specerijenroom
50 gram roomboter 500 ml slagroom
2 gram suiker 60 gram suiker
4 eieren, vers 2 vanillestokje
200 ml water 2 kaneel, heel (stokje/pijpje)
snufje zout 30 gram kardemompeulen
110 gram bloem 5 gram peper, zwart
20 gram cacaopoeder 2 gram steranijs, heel
Bereidingswijze
• Verwarm het water met de boter en voeg de bloem, zout en cacaopoeder toe.
• Roer tot een gladde roux en gaar de bloem tot de boter loslaat.
• Haal van het vuur en voeg één voor één de eieren toe.
• Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine doppen op vetvrij papier op een ovenplaat.
Houd voldoende afstand tussen de gespoten doppen ivm het rijzen.
• Bak de soezen 18 minuten op 220°C.
• Schraap het vanillestokje uit, kneus de overige specerijen en
• Verhit de room met de specerijen (niet koken) en laat een half uur naast het vuur trekken.
• Koel de room al roerende terug op ijsblokjes en zet in de koelkast.
• Zeef dan de room en klop het stijf met de mixer.
• Snijd een chocoladesoes doormidden en spuit er een rozet room op en zet de deksel weer
terug erop. Bestrooi met poedersuiker.
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid