Lauw warme salade van wilde eend met frambozen dressing
Een heerlijk wild voorgerecht wat u tijdens deze komende feestdagen in december kunt bereiden. Een lauw warme salade, wat betekend dat nu eigenlijk? Dit houd in dat het hoofdbestanddeel, in dit geval, de wilde eendenborst warm is en de sla natuurlijk koud. Dat samen noemen we dan een lauw warme salade. Zo kunt u dus ook andere voorgerechten creëren. Succes met dit zeer smakelijk voorgerecht en houdt de eendenborst mooi rood/rosé.
Ingrediënten voor 4 personen:
3 stuks wilde eendenborstjes Frambozen dressing:
scheutje gekaarde boter ½ dl. frambozenazijn
¼ dl. notenolie
Garnering: 1 dl. olie (naar keuze)
100 gram rode bieten gekookt ¼ eetl. franse mosterd
rode port 1 dl. frambozenpuree
150 gram rucola sla poedersuiker (naar smaak)
peper/zout peper/zout
bieslook fijne gesneden
20 stuks verse frambozen
Bereidingswijze:
Frambozenazijn, frambozenpuree, mosterd, peper en zout bij elkaar doen en mengen. Langzaam de olie toevoegen. Op smaak maken met poedersuiker.
Snijd de rode biet in kleine blokjes van een halve cm en laat deze marineren in wat rode port minimaal 20 min.
Snijd het vet van de wilde eendeborsten(filets) in tot net op het vlees. Dit herhaal je zodat er een ruitvorm ontstaat. Kruid de wilde eendenfilet met peper en zout en bak ze in een koekenpan met als eerste de vetlaag kant zodat ze op hun eigen vet kunt bakken. (Dus geen boter in de pan, gaarheid als biefstuk). Haal ze daarna uit de pan en houd de eend even warm onder aluminiumfolie tot je gaat snijden.
Maak de rucola sla aan met wat olijfolie peper en zout
Snijd de wilde eend vervolgens in mooie gelijke plakken en verdeel ze over de borden. Verdeel hierover de sla en rondom de rode bietjes en verse frambozen. Maak de salade af met de frambozen dressing en wat bieslook.
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid