PC080005.JPG P2090022.JPG P9150156.JPG
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Tonijntartaar met avocado en mango

De zomer is in is in volle gang. Tijd voor een heerlijk fris voorgerechtje. van tverse tonijn met avocado en mango. Dus aan de slag zodat u kunt smullen van deze creatie.


Ingrediënten voor 4 personen:
Tartaar van tonijn:                  Avocado:
500 gram verse tonijn          1 avocado’s
zout en peper                         limoensap
                                                 wat olijfolie
Mango:                                    zout en peper
1 rijpe mango
Limoensap                             Paprika coulis:
wat olijfolie                             1 rode paprika’s
½ verse rode peper              schutjes gevogelte bouillon
                                                 6 druppels tabasco
Afwerking:                             
Rucola sla
olijfolie
peper en zout
 
Bereidingswijze:
- Snijd de tonijn in kleine blokjes (brunoise) en breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de rode peper heel fijn en pers de limoen uit.
- Maak de avocado schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  Breng de avocado op smaak met  zout en peper, limoensap en wat olijfolie.
- Maak de mango schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  Breng de mango op smaak met limoensap, de rode peper en wat olijfolie.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in grove stukken. Kook de paprika met wat 
  gevogelte bouillon gaar en puree met de staafmixer. Breng verder op smaak met de tabasco.


Schep laagje op laagje; eerst wat avocado, dan tonijn, dan mango en dan weer tonijn in een grote hoge stekker vor een mooi torentje midden op het bord.
Lepel wat paprika coulis bij de tartaar en zet er wat druppels balsamico crème in. Ganeer het geheel bovenop af met wat rucola sla.
  
Smakelijk eten.
  
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid



PC080005.JPG
Webdesign: RKD-Graphics