Tonijntartaar met avocado en mango
De zomer is in is in volle gang. Tijd voor een heerlijk fris voorgerechtje. van tverse tonijn met avocado en mango. Dus aan de slag zodat u kunt smullen van deze creatie.
Ingrediënten voor 4 personen:
Tartaar van tonijn: Avocado:
500 gram verse tonijn 1 avocado’s
zout en peper limoensap
wat olijfolie
Mango: zout en peper
1 rijpe mango
Limoensap Paprika coulis:
wat olijfolie 1 rode paprika’s
½ verse rode peper schutjes gevogelte bouillon
6 druppels tabasco
Afwerking:
Rucola sla
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de tonijn in kleine blokjes (brunoise) en breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de rode peper heel fijn en pers de limoen uit.
- Maak de avocado schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Breng de avocado op smaak met zout en peper, limoensap en wat olijfolie.
- Maak de mango schoon en snijd deze in kleine blokjes.
Breng de mango op smaak met limoensap, de rode peper en wat olijfolie.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in grove stukken. Kook de paprika met wat
gevogelte bouillon gaar en puree met de staafmixer. Breng verder op smaak met de tabasco.
Schep laagje op laagje; eerst wat avocado, dan tonijn, dan mango en dan weer tonijn in een grote hoge stekker vor een mooi torentje midden op het bord.
Lepel wat paprika coulis bij de tartaar en zet er wat druppels balsamico crème in. Ganeer het geheel bovenop af met wat rucola sla.
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid