Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Gemarineerde meloenbolletjes met citroencrème

We hebben een lange warme zomer dit jaar en de maand augustus is nog maar net begonnen. Wat is nu een lekker nagerechtje, buiten ijs, dat je in de zomer kunt eten? Hier heb ik voor u een leuk en lekker fris nagerechtje als alternatief van ijs. Ik heb hiervoor een cantaloup meloen gebruikt omdat dit vruchtvlees mooi oranje van kleur is. Dit kunt u natuurlijk ook met ander fruit doen zoals bijvoorbeeld aardbeien. Dus aan de slacht en geniet ervan.


Ingrediënten voor 4 personen:

Gemarineerde meloen:                     Citroencrème:
1 st. cantaloup meloen                       1 dl. citroensap
½ fles moscato d’asti                         75 gr. crème fraiche
                                                           3 ½ blaadjes gelatine
Bladerdeeg hoedje:                            2 ½ dl. slagroom
2 plakjes bladerdeeg                          80 gr. suiker
eigeel en suiker
 
 
Bereidingswijze:

Snijd de meloenen doormidden en verwijder het zaad.
Snijd de meloen verder in vieren en haal zoveel mogelijk bolletjes uit de kwarten met een bolletjes-boor. Doe de bolletjes in een bakje en giet er de Moscato d’asti op dat ze allemaal onder staan. Plaats in de koeling om te laten marineren.
 
Voor de citroencrème, week de gelatine in een bakje met koud water. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Pers de citroenen uit. Verwarm de helft van het citroensap samen met de suiker en los de gelatine hier in op en doe daarna de overige helft sap erbij. Klop de crème fraîche iets los en meng met het citroensap en vervolgens de slagroom.
Doe alles in een bakje in de koeling.
 
Snijd de bladerdeegplakjes door de helft zodat je twee gelijke rechthoeken krijgt. Bestrijk ze met eigeel en haal ze door de suiker, leg ze op vetvrij papier of bakmatje en bak ze in een oven van 180 graden mooi egaal bruin. (± 20 min.)
 
Opmaak: Haal de meloenbolletjes uit de marinade en verdeel ze over de borden in 2 rijen van 5 à 6. Spuit met een glad spuitje voorzichtig de citroen crème over de bolletjes en dek het geheel af met het bladerdeeg hoedje. Bestrooi licht met wat poedersuiker.
 
Smakelijk eten.
 
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid



Webdesign: RKD-Graphics