Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Gemarineerde zalmfilet op de barbecue

De zomerse dagen zijn er om in de tuin heerlijk barbecue├źn. Dit lekkere visgerechtje is dan ook speciaal voor op de barbecue. Ik heb het nu met zalmfilet gedaan maar ook andere vette vissoorten kunnen hiervoor gebruikt worden. De oosterse marinade is meerdere malen te gebruiken. Bij onze huisbarbecues zal dit visgerechtje zeker niet ontbreken. Succes en laat het u smaken.


Ingrediënten voor 4 personen:
4 stukje zalmfilet (120 gr.)
½ rode ui
½ wortel
100 gram prei
 
Benodigd materiaal aluminium folie
 
Marinade:
2 dl. ketjap
2 dl. ketjap marinade
1 dl. water
3 teentjes uitgeperste knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel hoisin saus
versgemalen peper
 
 
Bereidingswijze:
Roer alle ingrediënten van de marinade door elkaar en marineer hier de zalmfilets in gedurende minimaal 4 uur. Schil de wortel en snijd in fijne dunnen reepjes (lucifers) van 5 cm lang. Doe dit ook met de prei. De ui kun je in kwart ringen snijden. Meng de groenten door elkaar.
Scheur vier gelijke lange stukken aluminiumfolie af van ongeveer 50 cm. Leg in het midden van de folie een handje groenten en leg vervolgens uit de marinade de zalmfilet erop (schep een lepel marinade over de zalm erbij). Sla de lange zijde van de folie tegen elkaar en rol deze voorzichtig op naar beneden, zorg dat je 3 cm boven de zalm blijf. (nu heb je een koker van aluminiumfolie waar de zalmfilet in het midden ligt) Vervolgens knijp je een kant van de folie dicht. Krul nu beide kanten om hoog tot een hengsel en stop de dicht geknepen folie een stuk in de open folie en knijp nu ook deze dicht aan elkaar. Nu ontstaat er een soort van draagtasje met hengsel waar de zalm met luchtruimte inzit. (en papillote) Deze kun je zo op de barbecue garen in ongeveer 8 minuutjes.
 
 
Smakelijk eten.
 
Algo van Grootel
Creatiefchef
LUST | eet, drink & feestgelegenheidWebdesign: RKD-Graphics