Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Pikante Lamsvleessalade

In juni is het tijd om weer eens aan de barbecue te denken. Salades zijn dan zeer welkom om een heerlijke barbecue compleet te maken. Ondanks dat dit een maaltijd salade is kunt u hem combineren met een barbecue feestje. Dus verras uw gasten met deze heerlijke salade. Succes met de bereiding en laat het u smaken.
Heeft u een "Geheim van de Chef" gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.


Ingrediënten voor 4 personen:
100 gram glasnoedels
500 gram lamshaasjes
1 middelgrote ui in kwart ringen
1 middelgrote rode ui in kwart ringen
1 lente ui in dunne ringen
80 gram taugé
1 kopje verse korianderblaadjes grof gesneden
1 kopje verse muntblaadjes grof gesneden
1 kleine komkommer zonder zaadjes en
   in halve dunne plakjes
1 rode chilipeper in fijne dunne reepjes zonder zaadjes
200 gram kerstomaatjes, gehalveerd
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel fijne gehakt citroengras
80 ml. limoensap
2 eetlepels vissaus
1 eetlepel sojasaus
 
                                              
Bereidingswijze
 1) Leg de noedels in een middelgrote, vuurvaste kom. Giet er kokend water op. Laat staan tot ze net zacht zijn. Giet af en spoel ze onder koud water. Laat ze goed uitlekken.
 
2) Kruid de lamshaasjes met peper en zout en bak ze kort op een licht ingevette grillplaat (of op de barbecue) tot het bruin is en de gewenste gaarheid heeft. Laat 5 minuten rusten en snijd ze in dunne plakjes.
 
3) Meng het limoensap, vissaus, sojasaus, knoflook en citroengras tot een "dressing".

 

4) Doe de uien, taugé, verse kruiden, komkommer, peper, tomaatjes en lamsvlees in een grote kom. Voeg de dressing toe en schep goed om. Serveer de salade met wat noedels.
  
Smakelijk eten.
 
Algo van Grootel
LUST | eet, drink & feestgelegenheid



Webdesign: RKD-Graphics