Aardbeienmopjes met bosbessencompote
Januari 2021 is van start. Ik wens iedereen veel liefde, geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar en dat alle smaakpupillen de heerlijk ingrediënten weer mogen proeven. Laten we eens iets anders nemen dan een oliebol of appelbeignet. Dus laat u verrassen met een andere start voor het nieuwe jaar. Succes met de bereiding en laat het u smaken. Een “t Geheim van de Chef” gemist in het HAC? Kijk dan op lust-nu.nl bij recepten.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 ei, gesplitst Bosbessencompote:
2 eiwitten, extra 150 gram bosbessen
75 gram suiker 2 eetlepels geleisuiker
125 ml appelmoes 1 eetlepel water
1 vanillestokje, het merg ervan
560 gram magere yoghurt
280 gram zelfrijzende volkorenbloem
250 gram aardbeien, zonder kroontje en grof gesneden
Bereidingswijze:
1. Klop met de mixer alle eiwitten met de suiker in een kleine kom stijf tot dat er zachte pieken
blijven staan.
2. Klop intussen in een grote kom de eidooiers, appelmoes, vanillemerg, yoghurt, bloem en
aardbeien door elkaar. Spatel daarna het opgeslagen eiwit erdoor.
3. schep met een soeplepel het beslag in een hete, licht ingevette koekenpan met anti
Aanbaklaag. Spreid het beslag met een spatel uit tot een rond mop. Bak ongeveer 2 minuten
op een laag vuur of tot er belletjes op het oppervlak verschijnen. Draai de mop om en bak ook
aan deze zijde mooi bruin. Schep het uit de pan en houd het afgedekt warm. Herhaal met het
overige beslag. Serveer met bosbessencompote
Bosbessencompote Doe de ingrediënten bij elkaar in een kleine steelpan. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Zet het vuur laag en laat het inkoken tot gewenste dikte. Laat afkoelen in de koelkast voor gebruik.
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid