Rundercurry met rijst
Voor de maand oktober verwachten we alweer wat koudere dagen dus tijd voor een vullende maaltijd. De wereld van de curry’s. Er zijn ontzettend veel soorten currygerechten. Curry een algemeen woord van een stoofpotje op basis van curry kruiden. Deze kunnen variëren van gewoon, mild, pikant tot pittig. Om dit te verzachten gebruikt men vaak kokosmelk wat overigens heel anders smaakt dan dat je puur kokos zou eten. Succes met de bereiden van deze heerlijk curry.
Heeft u een "Geheim van de Chef" gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetlepels arachideolie
500 gram rumpsteak, in dunne plakjes
1 middelgrote rode ui (± 150 gram),
in dunne halve ringen
2 theelepels geraspte verse gember
1 teentje knoflook, geperst
100 gram curry pasta
400 ml kokosmelk
1 oranje paprika (± 200 grram),
in dunne reepjes
150 gram franse boontje, gehalveerd
400 gram witte rijst
600 ml water, zout
Bereidingswijze:
1. Verhit de helft van de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de stukjes vlees
in porties aan alle kanten bruin. Schep de stukjes vlees uit de pan op een keukenpapier.
2. Verhit de resterende olie in dezelfde wok en roerbak de ui, gember, knoflook
en voeg de curry pasta toe en roerbak tot een mooi mengsel.
3. Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Doe de stukjes vlees terug in de wok
samen met de paprika en boontje en roerbak tot de groenten net zacht zijn.
4. Kook de rijst in water met zout tot deze gaar is.
Serveer samen met de rundercurry en garneer af met een takje coriander.
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid