Koningswafels
Beste Kookliefhebbers,
Het toch nog zonnige september leen zich prima voor een heerlijk alle mans dessert. Wat is er lekkerder dat verse wafels met fruit en slagroom. Er bestaan vele verschillende wafels. Een van de bekendste wafels is bijv. de Brusselse wafel. Dus heel veel plezier en succes gewenst met het maken van deze wafels.
Heeft u een "Geheim van de Chef" gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.
Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram boter (op kamertemperatuur)
150 gram suiker
6 eieren (op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram blauwe bessen
200 gram mango (rijpe)
200 gram aardbeien
2 dl slagroom
20 gram suiker
Bereidingswijze:
1. Splits de eieren.
2. Roer de boter met de helft van de suiker romig en voeg de eidooiers en vanillesuiker toe en
klop dit door tot een romige massa.
3. Voeg het gezeefde zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door de massa.
4. Klop de eiwitten stijf met de overige suiker en spatel ook deze door het beslag.
5. Snijd de aardbeien en de mango in even grote stukjes als de blauwe bessen en meng door elkaar
6. Verwarm het wafelijzer, smeer het in met wat boter en bak de wafels vlug mooi goud bruin.
7. Klopt de slagroom met de suiker op en presenteer de wafel met poedersuiker, daarop een
schep vers fruit salade, een lepel slagroom en afgarneren met een muntblaadje.
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid