Gevulde kipfilet op maïspuree
De maand oktober maken we een mooi licht hoofdgerecht. Hier leent zich zowel vis als gevogelte zich goed voor. Deze is op basis van kip, zongedroogde tomaatjes en aardappelen. Heel veel succes met de voorbereiding en smakelijk eten.
Heeft u een geheim van de chef gemist? Kijk dan op www.lust-nu.nl bij recepten.
Ingrediënten voor 4 personen:
30 gram zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 eetlepel heel fijn gehakte verse rozemarijn
4 enkele kipfilets
60 gram stevige brie, in gelijke plakken gesneden
1 kg aardappelen, in vieren gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
8 eetlepels melk
2 eetlepels magere zure room
300 gram maïskorrels uit blik
Bereidingswijze:
1. Meng de tomaten en rozemarijn in een kommetje.
2. Maak met een scherp mesje een gleuf in een zijde van de kipfilets. Let op dat je er niet helemaal doorheen snijd. Verdeel het tomatenmengsel en de brie over de
inkepingen. Maak dicht met behulp van een prikkertje.
3. Kook de aardappelen gaar en voeg de laatste 5 min. de maïskorrels toe. Giet ze af. Pureer de aardappelen met de maïs in een grote kom met de knoflook, melk en zure room. Meng alles goed door elkaar en breng evt. op smaak met peper en zout.
4. Bak intussen de gevulde kipfilet in een licht ingevette "grill"pan tot ze aan beide zijde bruin en gaar zijn. Serveer de kip met de puree
Heerlijk te combineren met een groene salade met lichte yoghurt dressing.
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid