Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Zalmkoekjes met tartaarsaus

De vakantie is voor vele bijna inzicht dus voor de maand juli verwachten we weer warmer weer.
Vandaar een leuk visgerechtje wat je als tussendoortje, voorgerechtje of in een kleinere vorm als tapas of amuse mooi kunt presenteren. Verder wensen wij iedereen die op vakantie gaat een hele mooie en culinaire vakantie toe en geniet ervan u heeft het verdiend. Heel veel succes met de voorbereiding en alvast smakelijk eten.


Ingrediënten voor 4 personen:
 
4 middelgrote aardappelen (800 gr)                          Tartaarsaus:
400 gram zalmfilet                                                    300 gram mayonaise
4 sjalotjes, fijngesnipperd                                          2 eetl. grof gehakte kappertjes
1 ei                                                                             2 eetl. grof gehakte augurken
75 gram bloem                                                          1 eetl. fijn gesneden bieslook
2 eieren luchtig geklopt                                             1 eetl. fijn gesneden dille
100 gram paneermeel                                               1 eetl. fijn gehakte peterselie
plantaardige olie, om te bakken
  
Bereidingswijze:
- Kook de aardappel gaar in water met zout, giet ze af en puree ze grof.
- Gaar de zalmfilet in wat visbouillon en vermeng in een grote kom met de aardappelpuree, sjalotjes en het ei. Vorm met de handen van telkens een ½ kopje 
  hoeveelheid zalmmengsel voor de koekjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Dek ze af en zet ze 30 minuten in de koelkast.
- Bereid ondertussen de tartaarsaus. Vermeng alle ingrediënten in een kommetje.
- Wentel de zalmkoekjes door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Doop de zalmkoekjes in de geklopte eieren en haal ze door het paneermeel. Herhaal dit
  nog een keer.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de zalmkoekjes aan beide kanten mooi goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de zalmkoekjes met de tartaarsaus en eventueel met wat sla naar keuze als lauw warm voorgerecht.
 
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid



Webdesign: RKD-Graphics