Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Asperges met zalm in sinaasappelboter

De laatste mogelijkheid voor een heerlijk asperges gerechtje. Asperges staan bekend als een groenten die makkelijk te combineren is met andere producten en bereidingen. Een van de ultieme combinatie met asperges zijn citrusvruchten. Dus in dit recept asperges gecombineerd met sinaasappel. Heel veel succes met de bereiding en alvast smakelijk eten. Heeft u het Geheim van de Chef gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.


Ingrediënten voor 4 personen:
20 aspergepunten
30 gram boter
2 theelepels zout / foelie
12 plakjes gerookte zalm
4 takjes veldsla
100 gram boter
1 sinaasappel
Grand Marnier
 
 
Bereidingswijze:
 Schil de asperges en kook ze gaar in water met boter, zout en foelie.
(gebruik de aspergepunten van 10 centimeter lang)
 
Roer de 100 gram roomboter smeuïg. Snijd met een dunschiller een paar zeer dunne reepjes  schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Zeef het sap en kook het met de sinaasappel schillen een paar minuten in. Roer vervolgens het sap door de boter, voeg er een paar druppels Grand Marnier bij naar smaak en verwarm de boter tot ze net vloeibaar is.
 
Haal de asperges voorzichtig met een schuimspaan uit het aspergenat en laat ze uitlekken op een theedoek of op wat lagen keukenpapier. Leg de pakjes zalm even om en om op een warm bord, zodat ze goed op temperatuur komen.
 
Verdeel de aspergepunten over de borden in een kransje, drapeer van de plakjes zalm drie roosjes in het midden er op. Schep er de sinaasappelboter overheen en werk in het midden af met een takje veldsla. Serveer er warm getoast brood bij.
 
Smakelijk eten.
 
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheidWebdesign: RKD-Graphics