PC080005.JPG P2090022.JPG P9150156.JPG
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Cocktail van asperges met gemarineerde garnalen

In mei mogen we dan eindelijk weer van het witte goud genieten, de asperges. Deze seizoen groeten is dan ook een van de lekkerste groeten die er zijn en heel goed te combineren met andere ingrediƫnten. Het enige waar u echt op moet letten is dat alle asperges goed geschild zijn. Bij dit gerecht is het lekker om een heerlijk stuk vers afgebakken desembrood te eten met echte boter. Succes met alle voorbereidingen en alvast smakelijk eten.


Cocktail van asperges met gemarineerde garnalen
 
Ingrediënten voor 4 personen:
 
400 g grote garnalen, gekookt
½ liter zonnebloemolie 
4 teentjes knoflook, geplet
gemalen zeezout
peper
3 eetlepels citroentijm, verse zonder takjes
1 eetlepel grof gehakte verse bieslook
10 asperges
½ ijsbergsla
1 tomaat
peterselie
 
 
Bereidingswijze:
 
1) Marineer de grote garnalen min. twaalf uur in de zonnebloemolie met zout en peper, knoflook en citroentijm.
 
2) Schil de asperges en kook ze samen met de schillen in ruim water met zout en folie.
Schillen onder in de pan dan een doek erop en vervolgens de asperges op de doek.
Zo kan u als de asperges graag zijn gemakkelijk eruit halen zonder de schillen.
 
3) Laat de grote garnalen iets uitlekken, snijd de asperges in mooie gelijk langwerpige stukken en meng met de gemarineerde garnalen en de bieslook.
 
4) Snij de ijsbergsla dun en vul hiermee de onderkant van de cocktailglazen. Verdeel het asperges garnalen mengsel over de glazen en garneer af met de tomaat en peterselie.
 
 
Smakelijk eten.
 
Algo van Grootel
Eigenaar / Creatief Chef



Webdesign: RKD-Graphics