Rundvleescurry
De herfst is in aantocht zo in oktober. Tijd voor een warm en goed gevuld potje. We gaan een curry maken van rundvlees. Er bestaan heel veel curry’s. Curry specerijen zijn dan ook een van de meest gebruikt specerijen ter wereld vooral in andere landen wordt curry veelvuldig gebruikt om heerlijk gerecht mee te maken. Dus laat je verrassen. Wat hier goed bij past is gestoomde jasmijnrijst. Smakelijk eten.
RUNDVLEESCURRY
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetlepels arachideolie (of uw eigen olie)
500 gram biefstuk, in blokjes gesneden van 2 cm
1 flinke ui (200 gr.) in dunne ringen
75 gram rode currypasta
1 grote rode paprika (350 gr.) in dunne repen van 5 cm lang
150 gram kousenband (lange sperziebonen) ook 5 cm lang
400 ml kokosmelk
425 gram geplette tomaten (blik)
¼ kopje grof gehakte verse koriander
Bereidingswijze:
1. Verhit de helft van de olie in een wok of grote koekenpan. Roerbak het vlees in porties aan alle
kanten bruin. Schep het uit de wok.
2. Verhit de rest van de olie in dezelfde wok. Roerbak de ui tot hij zacht is. voeg de currypasta toe
en roer tot hij gaat geuren. Voeg de paprika en de kousenband toe en roerbak dat tot de
groenten net gaar zijn.
3. Doe het vless terug in de wok, samen met de rest van de ingrediënten. Roer tot de saus begint
te binden.
Serveer hier witte gestoomde jasmijnrijst bij.
Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid