Visfilet met pancetta en kruidenboter
Een heerlijk visgerecht doet het ook in november goed. Ik heb gekozen voor een stukje witte vis, de snapperfilet. Maar elke stevige visfilet is goed voor dit recept. Hierbij kun je groenten naar keuze en gekookte aardappeltjes serveren. Dus aan de slag en smullen maar.
Ingrediënten voor 4 personen:
80 gram zachte boter
2 eetlepels grof gehakte peterselie
1 eetlepel kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
2 teentjes knoflook in vieren gesneden en uitgeperst
2 groene uien, in grove stukken
8 plakjes pancetta (Spaanse ham)
4 snapperfilets (600gr.)
1 eetlepel olieolie
extra klont boter
Bereidingswijze:
1. Draai de boter, peterselie, kappertjes, knoflook en uien met de keuken machine of blender tot
een gladde massa.
2. Spreid een volle eetlepel van het kruidenbotermengsel uit over de visfilet en leg daaroverheen
2 plakken pancetta.
3. Kook ondertussen de groenten en aardappeltjes gaar.
4. Verhit de olijfolie op hoog vuur in een grote koekenpan. Bak de vis met de besmeerde kant naar beneden tot
de pancetta gebakken krokant is. Keer de vis voorzichtig om voeg een klont echt boter toe en zet het vuur laag tot de vis gaar is.
5. Serveer de vis met de groenten en aardappeltjes en daaroverheen het braadvocht.
Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid