Abrikozenstrudel
“April doet wat hij wil”, is het gezegde. Dan zullen wij dat ook doen deze maand met een zelfgemaakte snelle abrikozenstrudel. Strudels kun je in alle varianten maken. De meest bekende is dan ook de apfelstudel en dan met bladerdeeg. Ook hartige strudels zijn leuk en lekker om eens te proberen. Deze strudel maken we van filodeeg, dit is dat dunne deeg wat voor loempia’s gebruikt wordt. Veel plezier met de bereiding en alvast smakelijk eten.
Heeft u een Geheim van de Chef gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten
INGREDIËNTEN: voor 6 personen
825 gram abrikozenpartjes op eigen stroop, uitgelekt
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel gemalen kaneel
120 gram rozijntjes
35 gram geroosterde hazelnoten, fijngehakt
6 velletjes filodeeg
2 eetlepel mager melk
1 eetlepel poedersuiker
BEREIDINGSWIJZE:
1. Verwarm de oven voor 200 graden. Vet een bakplaat in of gebruik vetvrijpapier.
2. Meng de abrikozen, suiker, kaneel rozijntje en hazelnoten.
3. Leg de filodeegvellen op elkaar en bestrijk ze een voor een licht met de magere melk.
Verdeel de abrikozenvulling over het deeg en laat 5 cm aan de korte zijde vrij en 2 cm aan de
rand één lange zijde. Vouw de korte zijden naar binnen. Rol de strudel, te beginnen aan de
gevulde kant van de lange zijde samen met de vulling op. Leg de strudel met de naad naar
benden op de ingevette bakplaat.
4. Strijk de strudel in met de resterende melk. Bak hem onbedekt ongeveer 20 minuten in de
voorverwarmde oven of tot het mooi bruin is. Strooi de poedersuiker over de warme of koude
abrikozenstrudel en serveer. Geef er desgewenst ijs bij.
Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid