KROKANTE KAASKOEKJES
Beste Kookliefhebbers,
Met de koude dagen in novemeber is het lekker om een goed gevulde soep te eten. Hiervoor zijn deze heerlijk krokante kaaskoekjes een leuke toevoeging. Je kunt dit van verschillende stokbroden maken. Natuurlijk denk je dat deze alleen bij de Franse uien soep moet maar dat is niet zo. Je kunt deze zelfs als borrelhapje serveren. Succes met het maken.
Heeft u een "Geheim van de Chef"gemist? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.
INGREDIENTEN: voor 30 stuks
• 200 gram geraspte kaas (extra belegen)• 2 teentjes knoflook
• peper van de molen
• verse peterselie en tijm
• 50 gram salami
• sjalotje
• stokbrood naar keuze (middelgroot)
BEREIDINGSWIJZE:
Snijd van het stokbrood (beetje schuin) dunne plakjes van ca. 5 mm. Snijd de salami in hele kleine blokjes.Hak de peterselie en tijm fijn, snipper het sjalotje heel fijn en pers de knoflook teentjes uit en meng dit in een kom met de geraspte kaas en de salami.
Breng op smaak met peper uit de molen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi elk plakje stokbrood royaal met het kaasmengsel en leg de plakjes naast elkaar op vetvrijpapier en een bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kaaskoekjes af in ca. 3 minuten totdat de kaas is gesmolten en licht kleurt. Blijf bij de oven en hou het proces in de gaten. Neem de krokante kaaskoekjes uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm en serveer direct
Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid