Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


CHOCOLADE TAART

Beste Kookliefhebbers,

Voor de maand maart gaan we een heerlijke chocolade taart maken van pure chocolade. Deze kunt u natuurlijk ook in melk chocolade of witte chocolade maken. Om de pure chcoclade taart af te werken kunt u tegen de zijkant witte chococlade krullen drukken als u de afwerklaag erover heen heeft gedaan. Zo kunt u dit bij een witte chocolade taart omdraaien. Ik wens u veel plezier met het maken van deze heerlijk, simpele en mooie chocolade taart.
Heeft u een 'Geheim van de Chef' gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.


INGREDIENTEN: voor 1 springvorm


1.) Kapsel (cake) voor de taart:   2.) Vulling chocoladecrème:   3.) Afwerking chocoladelaag:
     135 gr. bloem                           325 gr. chcoclade puur          1,75 dl. room
     135 gr. basterdsuiker                 2 dl. crème fraiche                135 gr. chcoclade puur
     7 eieren                                    tia maria
     1 eetlepel cacao
     boter, tia maria

 

BEREIDINGSWIJZE:


1.) Vet de springvorm goed in met boter.
Klop de eieren, cacao met de suiker heel luchtig (au bain marie bij 65 graden). 
Neem de kom uit het warm water bad en spatel de bloem heel voorzichtig en gelijkmatig
door de opgeklopte massa en giet het beslag in de vorm. Bak het kapsel af op
180 graden ongeveer 20 minuten. Kapsel wat af laten koelen en uit de vorm halen.
Snijd het kapsel in drie schijven en trempeer (besprenkel) deze met tia maria.
2.) Smelt de chcolade au bain marie. Klop de crème fraiche even kort luchtig. Laat de
chocolade afkoelen maar nog wel vloeibaar en spatel de chocolade door de crème fraiche.
breng eventueel op smaak met wat tia maria. Smeer de crème tussen de verschillende lagen
cake en leg ze weer terug op elkaar als een taart en zet in de koeling.
3.) Verwarm onder tussen de room en los hierin de chocolade puur op. Laat wat afkoelen en giet de
chocolade boven op de taart en laat deze de taart helemaal bedekken met een dunne laag chocolade.
Werk de zijkant van de taart af naar eigen idee en zet weer in de koeling om hard te worden.
 
Smakelijk eten
 
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid



Webdesign: RKD-Graphics