CHOCOLADE TAART
Beste Kookliefhebbers,
Voor de maand maart gaan we een heerlijke chocolade taart maken van pure chocolade. Deze kunt u natuurlijk ook in melk chocolade of witte chocolade maken. Om de pure chcoclade taart af te werken kunt u tegen de zijkant witte chococlade krullen drukken als u de afwerklaag erover heen heeft gedaan. Zo kunt u dit bij een witte chocolade taart omdraaien. Ik wens u veel plezier met het maken van deze heerlijk, simpele en mooie chocolade taart.
Heeft u een 'Geheim van de Chef' gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.
INGREDIENTEN: voor 1 springvorm1.) Kapsel (cake) voor de taart: 2.) Vulling chocoladecrème: 3.) Afwerking chocoladelaag: 135 gr. bloem 325 gr. chcoclade puur 1,75 dl. room 135 gr. basterdsuiker 2 dl. crème fraiche 135 gr. chcoclade puur 7 eieren tia maria 1 eetlepel cacao boter, tia maria |
|
BEREIDINGSWIJZE:1.) Vet de springvorm goed in met boter. Klop de eieren, cacao met de suiker heel luchtig (au bain marie bij 65 graden). Neem de kom uit het warm water bad en spatel de bloem heel voorzichtig en gelijkmatig door de opgeklopte massa en giet het beslag in de vorm. Bak het kapsel af op 180 graden ongeveer 20 minuten. Kapsel wat af laten koelen en uit de vorm halen. Snijd het kapsel in drie schijven en trempeer (besprenkel) deze met tia maria. 2.) Smelt de chcolade au bain marie. Klop de crème fraiche even kort luchtig. Laat de chocolade afkoelen maar nog wel vloeibaar en spatel de chocolade door de crème fraiche. breng eventueel op smaak met wat tia maria. Smeer de crème tussen de verschillende lagen cake en leg ze weer terug op elkaar als een taart en zet in de koeling. 3.) Verwarm onder tussen de room en los hierin de chocolade puur op. Laat wat afkoelen en giet de chocolade boven op de taart en laat deze de taart helemaal bedekken met een dunne laag chocolade. Werk de zijkant van de taart af naar eigen idee en zet weer in de koeling om hard te worden. |
Smakelijk eten |
Algo van Grootel Eigenaar/Chefkok LUST | eet, drink & feestgelegenheid |