Tiramisu
Beste kookliefhebbers,
Voor de maand februari gaan we lekker smullen. Elke Italiaanse “mamma” zal zo wel haar eigen recept hebben van dit populaire dessert. De basisingrediënten zijn natuurlijk altijd dezelfde, alleen verschillen de verhoudingen wel eens. Dus probeer mijn heerlijke en romige recept maar eens uit, succes met de bereiding.
Heeft u een "Geheim van de Chef" gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.
INGREDIENTEN: voor 10 personen
500 gram mascarpone2 dl. slagroom
5 eieren
150 gram suiker
300 gram savoiardi of lange vingers
300 ml espresso
200 ml marsala
4 eetlepels cacaopoeder
geraspte pure chocolade
BEREIDINGSWIJZE:
Scheid de eieren en klop vervolgens het eigeel luchtig samen met 50 gram van de suiker. Meng er de mascarpone door en zet in de koelkast. Klop de slagroom redelijk stijf en klop ook het eiwit met de overige suiker stijf. Spatel beide voorzichtig door het eigeelmengsel. Prepareer een schaal/bak met een hoge rand met plasticfolie. Drenk de biscuits in de lauwe koffie met de marsala en leg ze dicht tegen elkaar aan in een schaal/bak. Schep er een laag van het tiramisu mengsel overheen, weer een laag biscuits en ten slotte nog een laag van het tiramisu mengsel. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de tiramisu minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Til de tiramisu met de plasticfolie uit de bak en snijd deze in vierkantjes van ong. 6 x 6 cm. Strooi er door een zeefje de cacaopoeder overheen en vervolgens de geraspte chocolade.Smakelijk eten
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok LUST | eet, drink & feestgelegenheid