PC080005.JPG P2090022.JPG P9150156.JPG
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Hammousse met asperges en ei

Beste kookliefhebbers,

Voor de maand juni kunnen we nog een origineel recept maken met asperges. Iedereen kent de combinatie van asperges met ham , gekookte ei en botersaus.
Ook heel lekker zijn koud geserveerde asperges met een heerlijke dressing.
Dus dat gaan we maken. Succes.


INGREDIENTEN: voor 4 personen.


- 1 dl. Kafsfond (of een ½ bouillonblokje opgelost 1 dl water)
- 500 gr. ham
- 2 gelatine blaadjes (geweekt in koud water)
- 1 eetlepels cognac
- 25 gr. blanke roux
- 2 dl. room
- 1 eetlepel port
- peper en zout
- cayennepeper
- gemengde sla
- 4 gekookte eieren

BEREIDINGSWIJZE:


Breng de kalfsfond aan de kook en bind deze met het bindmiddel blanke roux. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes al roerende in op. Doe de ham in de keukenmachine, voeg er de saus aan toe en pureer. Breng de bereiding op smaak met de cognac en port en kruid bij met peper, een beetje zout en cayennepeper. Klop de room half op en spatel deze pas door de bereiding wanneer hij begint te stollen. Laat verder afkoelen in de koelkast tot gebruik. Snij de gekookte asperges in lange plakjes door de asperges diagonaal te snijden. We maken de asperges aan met een heerlijk dressing naar keuze en leg deze in het midden van het bord. Spuit rondom zes rozetten van de hammousse en leg tussen de rozetten hammousse een partje gekookt ei. Maak vervolgens de gemengde sla aan met wat olijfolie en een snuifje zout en leg deze in het midden op de asperges.
Deze frisse asperge salade met hammousse smaak heerlijk met een glaasje koude Pinot Blanc.

Smakelijk eten
Algo van Grootel
LUST | eet, drink & feestgelegenheid



Webdesign: RKD-Graphics