Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


ZALM OP DE BARBECUE

Beste Kookliefhebbers,

In de zomerse maand augustus is het natuurlijk heerlijk om buiten te barbecueën.
Dit simpele visgerechtje is dan ook speciaal voor op de barbecue. Ik doe het nu met zalmfilet maar ook andere vissoorten kunnen hiervoor gebruikt worden. De oosterse marinade is meerdere malen te gebruiken. Bij onze huisbarbecues zal dit visgerechtje zeker niet ontbreken. Succes en laat het u smaken.
Heeft u een "Geheim van de Chef" gemist in het HAC ?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.


INGREDIENTEN: voor 4 personen

4 stukje zalmfilet (120 gr.)
½ uit
½ wortel
100 gram prei
aluminium folie
Marinade:
2 dl. ketjap
2 dl. ketjap marinade
1 dl. water
3 teentjes uitgeperste knoflook
1 eetlepel citroensap
versgemalen peper

BEREIDINGSWIJZE:


Roer alle ingrediënten van de marinade door elkaar en marineer hier de stukken zalmfilet in gedurende 24 uur.
Schil de wortel en snijd in fijne dunnen reepjes (lucifers) van 5 cm lang. Doe dit ook met de prei.
De ui kunt u in kwart ringen snijden. Meng de groenten door elkaar.
(probeer de groenten zo fijn mogelijk te snijden zodat deze ook gaar kunnen worden in de tijd dat het op de barbecue ligt)
Scheur vier gelijke lange stukken aluminiumfolie af van ongeveer 45 cm. Leg in het midden van de folie een handje groenten en leg vervolgens uit de marinade de zalmfilet erop (schep een lepeltje marinade over de zalm erbij). Sla de lange zijde van de folie omhoog tegen elkaar en rol deze samen voorzichtig op naar beneden tot dat je 3 cm boven de zalm bent. (nu heb je een koker van aluminiumfolie waar de zalmfilet in het midden ligt.) Vervolgens knijp je een kant van de folie dicht. Krul nu beide kanten om hoog tot een hengsel en stop de dicht geknepen folie een stuk in de open folie en knijp nu ook deze dicht in elkaar. Nu ontstaat er een soort van draagtasje met hengsel waar de zalm met luchtruimte inzit. Deze kun je zo op de barbecue garen in ongeveer 7 à 8 minuutjes (naar gelang de dikte van de zalm)
Serveer de zalm met een frisse salade en koude room aardappeltjes.

Smakelijk eten.

Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid



Webdesign: RKD-Graphics