Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


GEPOCHEERDE TOURNEDOS

Beste Kookliefhebbers,

Goede voornemens; daar is qua eten moeilijk rekening mee te houden, toch? Als u geen vet of olie wil gebruiken is dit de manier en het gerecht voor u. Om deze methode van pocheren van vlees toe te passen blijft het vlees super mals en sappig. Iedereen is gewend dat een biefstuk bruin gebakken moet zijn maar, laat je verrassen door deze methode van vetarm en gezond. Succes en laat het smaken. Heeft u het 'Geheim van de Chef' gemist in het HAC?
Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.


INGREDIENTEN: voor 6 personen

6 mooie dikke tournedos van de runderhaas à 160 gr.
Ossenstaartbouillon om in te pocheren (pocheren is op ± 90 graden)
250 gr. noedels
water en zout
jonge groenten:
1 bakje mini bospeentjes
1 bakje mini courgette
1 bakje mini paksoi
1 bakje mini kropsla
1 st. kleine venkel
1 st. lente ui
 

BEREIDINGSWIJZE:


Kruid de tournedos met peper en bind om elke tournedos een binddraad. Gebruik een wat hoger pan leg daarop een rooster waar je de touwtjes aanvast kunt binden om zo de tournedos in de bouillon te laten hangen om ze langzaam te pocheren. Controleer regelmatig de tournedos of deze goed zijn (nog rosé van binnen) door er op te drukken. Kook de noedels “al dente” (beet gaar) in kokend water met zout.
Schil de wortel, snij alles in gelijke grotere stukken van 5 cm en was de groenten, daarna kort blancheren in kokend water met zout. Snijd de lente ui in ringetjes en zet deze op wat ijswater.
Gebruik diepe borden. Als de tournedos goed zijn haal ze uit de bouillon en houd ze warm onder aluminiumfolie. Meng een deel ossenstaartbouillon met 5 eetlepels bruine basissaus.
Verdeel wat noedels in het midden en verdeel de jonge groenten rondom. Halveer de tournedos in twee stukken en leg deze op de noedels. Schep hierover de vleesbouillonsaus en maak het geheel af met de lente uitjes. Serveer eventueel apart een molen met zeezout.

Smakelijk eten.
Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheidWebdesign: RKD-Graphics