Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


GEMARINEERDE EENDENBORST

Beste Kookliefhebbers,

Voor deze maand februari een winters gerechtje waar we eendenborst eens anders gaan bereiden dan alleen bakken. We gaan het vooraf marineren. Onder druk marineren wil zeggen dat je de eendenborsten in een bak legt met daarin een ander bak waar je dan iets zwaars in zit zodat het goed aandrukt. Hier door trekken de kruiden en smaakstoffen goed in en vermengen zich met de vleessappen. Dit gerecht is nu een koud voorgerecht maar de eendenborst zou ook warm geserveerd kunnen worden.
Heeft u een 'Geheim van de Chef' gemist in het HAC? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.


INGREDIENTEN: voor 4personen.

4 stuk  eendenborst  
geraspte citroenschil van 2 st. 
geraspte sinaasappelschil van 2 st
6 stuks steranijs fijn gemaakt
3 tenen knoflook uitgeperst
2 eetlepels zeezout

 

2 kleine potjes rode kool
2 eetlepels appelstroop    
mespunt kaneel
8 walnoten
Sla naar keuze

 

BEREIDINGSWIJZE:

Eendenborsten op de vet kant insnijden en boven staande kruiden en de geraspte citroenschil en sinaasappelschil goed verdelen en inwrijven. Onder druk 5 uur laten marineren. Dan aanbakken op de vetkant (zonder boter in de pan) tot het vet mooi bruin en knapperig is, dan enkele minuten aan de andere kant laten bakken. (Bak wijze als een medium biefstuk).
Uit de pan halen, af laten koelen en in plastic folie wikkelen (6 uur in koelkast leggen om als koud voorgerecht te gebruiken)
Rode kool goed uit laten lekken en het sap opvangen en verwarmen met de appelstroop en kaneel. Vervolgens dit weer mengen met de rode kool en in stukjes gehakte walnoten. 

Plaats in het midden van het bord wat sla met een schep rodekoolsalade erop, daarop dun gesneden plakjes eendenborst. Evt. begeleid met een dressing naar keuze (bijv. basilicumdressing). Serveren met getoast donker brood. Smakelijk eten.


Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheidWebdesign: RKD-Graphics