Tonijn mango avocado Tong met krokantje Honing panna cotta frambozensorbet
Nieuwstraat 51
6021 HP Budel
Nederland

T. 0495-491118
E. info@lecornet.nl


Zoete aardappelsoep met koriander

Beste Kookliefhebbers,

Nu we in februari de gure koude wind hebben is het tijd voor een lekker en stevig soepje. Deze zoete-aardappelsoep is op basis van kippenbouillon. Als alternatief kun je deze soep ook maken op basis van visbouillon en dan bijv. met Hollandse garnaaltje. Succes met de bereiding en alvast smakelijk eten.


INGREDIENTEN: voor 4 personen
1 kipfilet
2 theelepels plantaardige olie
2 preien (witte gedeelte ± 700gr.) 
3 teentjes knoflook, in vieren gesneden
2 middelgrote zoete aardappelen (± 800 gr.)
1 liter hoog opsmaak gemaakte kippenbouillon
160 ml. magere melk
½ kopje gehakte verse koriander
tomaten blokjes
zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:
Zet de kippenbouillon op en gaar hierin de kipfilet. Was de prei en snijd deze in grove stukjes. Schil de aardappels en snijd deze ook in grove stukjes. Verhit de olie en bak de prei en de in vieren gesneden knoflook al roerende tot de prei zacht wordt. Voeg de aardappelstukjes toe en bak ze al roerend 5 minuten mee. Haal de kipfilet uit de bouillon en voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat zonder deksel 20 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn. Snijd de kipfilet in blokjes.

Pureer de soep in de blender of keukenmachine tot een gladde massa. Giet de soep terug in dezelfde, schoongemaakte pan. Laat zonder deksel zachtjes koken tot de soep wat dikker wordt. Roer vervolgens de melk, tomatenblokjes en de verse koriander erdoor. Laat al roerend op het vuur door en door warm worden, zonder te koken. Voeg op het laatste moment de gekookte kipblokjes toe en eventueel opsmaak brengen met zout en peper.

Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheidWebdesign: RKD-Graphics